Login is alleen voor (ex)leden.

• 13.jpg
  • 08.jpg
  • 04.jpg
  • 11.jpg
  • 05.jpg
  • 15.jpg
  • 17.jpg
  • 07.jpg
  • 14.jpg
  • 09.jpg
  • 16.jpg
  • 02.jpg
  • 03.jpg
  • 10.jpg
  • 01.jpg
  • 12.jpg
  • 06.jpg

Ieder jaar doen enkele teams mee aan een competitie met bedrijfsverenigingen en ‘wilde’ (dat wil zeggen: niet bij de Nederlandse Volleybal Bond (NEVOBO) aangesloten) volleybalteams.

Daarnaast nemen we enkele malen per jaar deel aan volleybaltoernooien.

De competitie wordt gespeeld in de sporthal aan de Sportboulevard in Dordrecht, op de maandagavond. De competitie loopt van september tot en met april, wedstrijden op maandagavond in de sporthal Sportboulevard.

Aanvang wedstrijden 19.30 of 20.45 uur. Na afloop gelegenheid om iets te drinken.

Tijdens vakantie-periodes worden er geen competitiewedstrijden gespeeld.

De competitie bestaat uit 2 niveaus: een A- en een B-poule.

Gespeeld wordt volgens de normale regels, met 1 uitzondering: spelen met de voeten is te gevaarlijk en niet toegestaan.

TUF speelt dit jaar met 2 teams mee in deze competitie, TUF1 in de A-poule, TUF2 in de B-poule.

Artikel uit weekblad Dordt Centraal van 23-02-2011

Een ongedwongen sfeer in de recreatieve volleybalcompetitie

woensdag, 23 februari 2011

DORDRECHT - "Niks moet, alles mag", vat Eef Valk de sfeer samen die iedere maandagavond in de sporthal op de Sportboulevard hangt. Dan wordt er door heel wat (vrienden)teams volleybal gespeeld. "Het is puur recreatief. Natuurlijk zijn er wel wat regeltjes waaraan iedereen zich moet houden, maar het gaat om de ontspanning." (Foto: Thymen Stolk)

De 71-jarige Valk was zelf jarenlang actief in de competitie die bijna veertig jaar geleden startte. Toen was het voornamelijk de Federatie van Personeelsvereniging die teams 'aanleverde'. Tegenwoordig zijn de toelatingseisen versoepeld en kan iedereen die een team weet samen te stellen van minimaal zes spelers zich inschrijven voor de competitie. Buurtverenigingen, vriendenclubjes en collega's ontmoeten elkaar elke maandagavond voor een leuk spelletje volleybal.

Eigen niveau

Zoals meer sportverenigingen ziet ook de recreatieve competitie het aantal mensen dat op deze manier wil sporten teruglopen. "Toen ik zeventien jaar geleden begon waren er tussen de veertig en 45 teams. Nu zijn het er nog veertien", schetst Valk het verloop. Deelnemers melden zich met een team aan bij Eef Valk en betalen een klein bedrag. Hiervan wordt de sportzaal gehuurd en wordt de competitie-indeling gemaakt. Er zijn veertien teams die ingedeeld zijn in twee poules. Zo wordt er zoveel mogelijk op eigen niveau gespeeld. Alles gebeurt op een recreatieve manier. Er zijn geen trainingen en teams fluiten zelf de wedstrijden van andere teams. "Echt ervaring is ook niet nodig. De enige vereiste is eigenlijk dat er een team van liefst acht spelers is. Als je geen lid van een team bent kan je toch even langs komen. Aansluiting vinden bij een van de deelnemende teams is altijd mogelijk.

Wie geïnteresseerd is kan contact opnemen met Eef Valk via tel.078-6159093 of Fred Kielman via tel. 078-6178368. Eens langsgaan op maandagavond tussen 19.30 en 22.00 uur is natuurlijk ook een mogelijkheid.

Route :

Sportboulevard Dordrecht

(Let op : betaald parkeren, 's avonds max. 2 euro)

Route vanaf:

Volleybalvereniging Tuf

Copyright © 2013. All Rights Reserved.